Tv Klan – Pëplasjet ShBA-Rusi për Ukrainën në KS të OKB |Lajme – Berita

0

Tv Klan – Pëplasjet ShBA-Rusi për Ukrainën në KS të OKB |Lajme – News
Në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB që u mbajt të hënën, Rusia nuk i ndali akuzat e saj ndaj Perëndimit dhe SHBA. Ambasadori rus akuzoi SHBA për “rritjen e tensioneve” duke përgenjështruar se lajmet se Moska dëshiron të pushtojë Kievin. “Kolegët tanë perëndimorë po flasin për nevojën e uljes së tensioneve. Megjithatë, para së gjithash, ata vetë po rrisin tensionet dhe retorikën dhe po provokojnë përshkallëzimin e situatëzimin e situatë Ajo e cilësoi si kërcënim për lufte mbledhjen e mbi 100 mijë trupave ushtarak pranë kufirit me Ukrainën. Ky shtë mobilizimi më i madh i trupave ushtarake që Evropa ka parë ndër dekada”. Si pjes dan tryezs së Këshillit të Sigurimit të OKB-së ambasadori i Shqipërisë Ferit Hoxha apeloi për zgjidhje të krizs me dialog. “Shqipëria beson se kjo kriz mund dhe duhet të zgjidhet përmes bisedimeve dhe disckutimeve. Gjetja dan zgjidhjes përmes negociatave ishte fokusi ynë kryesor gjatë kryesimit të OSBE, në vitin 2020. E njëjta gjë mbetet edhe tani, si anëtare e Këshillit të Sigurimit të OKB-st.” Bisedimet t cilat ishin të mbushura me akuza nuk sollën rezultate e pritshme, por palët ranë dakord se zgjidhja më e mirë e kësaj situasi mbetet diplomacia dhe dialog. Tv Klan #shba #rusi #ukraine #okb BERLANGGANAN “RTV KLAN” di YouTube untuk video lainnya! Email: [email protected] Për më shumë informacione vizitoni faqen tonë web

Videot dan fundit nga Tv Klan i gjeni në faqen

Ikuti TVklan di Facebook:

Ikuti TVklan di Instagram:

Program dan TV Klan mund t’i ndiqni edhe në faqen

Source