Saluran Atas/ Armada Shqipëria në OKB/ Ferit Hoxha në KS: jemi me Ukrainën

0

Top Channel/ Shqipëria flet në OKB/ Ferit Hoxha në KS: jemi me Ukrainën
Ambasadori Ferit Hoxha ka folur në emër të Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara duke deklaruar se Shqipëria mbështet pa kushte Ukrainën. Saya dërguari i përhershëm i Shqipërisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, Ferit Hoxha shtë shprehur se Shqipëria dan mbështet pa asnjë kusht Ukrainën, pas agresionit rus të nat. “Saya bëjmë thirrje Rusisë të ndalojë dhe të reflektojë menjëherë. Misioni i ban si një vend i madh në botë, shtë ta ruajnë paqen dhe jo ta prishin atë”. Saya këto fjal, Hoxha theksoi se shtë e papranueshme, që Rusia të sulmojë në të tillë mënyrë vendet fqinje dhe të kërkojë pushtimin e tyre. “Çdo zhvillim i shpalosur në 48 orët e fundit konfirmon, për ne dhe për mbarë botën, se shqetësimet ruse nuk kanë të bëjnë fare me sigurinë e saj; se ankthet e saj nuk janë të lidhura me zgjerimin e NATO-s dhe se kjo shtje nuk shtë një konfrontim midis Rusisë dhe Perëndimit”, tha ai. Sipas tij, kjo shtë një përballje mes Rusisë dhe Ligjit Ndërkombëtar, Kartës së OKB-së, të cilën ajo qëllimisht ka zgjedhur ta shpërfillë; një përballje mes vizionit të tij hegjemonist dhe një rendi botëror ke bazuar në rregulla. Ai theksoi se ukrainasit po përballen me një sulm tjetër, vetëm sepse guxojnë të ekzistojnë, sepse kanë zgjedhur të jenë të pavarur, sepse kanë zgjedhur demokracin. “Kjo shtë një orë e errët jo vetëm për Ukrainën, por për të gjithë komunitetin ndërkombëtar, pasi ne dëshmojmë me drithërimë përparimin e një aktifiku të masa lalu agresi Në fjalën e tij në Këshillin e Sigurisë, Hoxha theksoi se po përsërisim të njëjtën thirrje për Rusinë që të ndalojë, të reflektojë, të ndryshojë vendimet e saj të paligjshme për t’u tërhequr nga kjo çmenduri e pakuptimtë dhe ta ndalojë sulmin. Ai tha se janë vendosur disa mekanizma dhe janë bërë propozime të ndryshme, duke përfshirë edhe presiden di Zelensky, thirrjet dan cilit mbeten pa përgjigje. Diplomacia shtë si shpresa: ajo vdes dan fundit. Por që të funksionojë, duhet të përdoret dhe jo të shpërfillet, siç e quajti këtu edhe Sekretari i Përgjithshëm. Lebih lanjut tentang perjalanan ke Këshillit ke Sigurimit që ke mblidhen në mbështetje ke sovranitetit dhe integritetit teritorial ke Ukraina. Rusia shtë paralajmëruar vazhdimisht se do të jetë vetëm në këtë marrëzi; që do të jetë përgjegjëse për jetët e humbura të të pafajshëmve, përfshirë rusët, edhe për shkatërrimin e shkaktuar në zemër të Evropës në she Hollinxha. Departamenti i Informacionit, më i madhi, më kryesori në Top Channel, i cili shënoi fillimin dan televizionit me edicionin dan lajmeve në 20 dhjetor 2001. Prmes informacioneve to shpejta shpejta, të kthyer në burimin kryesor dhe me prestigjioz të informimit të të gjithëve në Shqipëri, në hapësirën mbarëshqiptare dhe kudo tjetër në botë ku shqiptarët jetojnë. Top Channel shtë i pranishëm me kamerat dhe gazetarët e tij në të gjitha ngjarjet më të rëndësishme to vendit dhe në botë, me edicionet dan tij informatif. Për më shumë vizitoni:

Berlangganan “Saluran Teratas” di Saluran YouTube untuk BERITA dan Acara TV DI SINI:

Untuk konten lainnya dari klik DI SINI: www.top-channel.tv Like Top Channel di Facebook DI SINI:

Ikuti Top Channel di Instagram DI SINI:

Ikuti Top Channel di Twitter DI SINI:

#OKB#Ukraina#TopChannelNews

Source